Pride Month 2022

Pride Month 2022

Podpora individualni raznolikosti

Mesec ponosa poteka vsako leto junija. Ta mesec skupnost LGBTQI+ praznuje na različne načine. LGBTQ je izraz za lezbijke, geje, biseksualce, transspolne in queer.
Nastanek gibanja meseca ponosa sega v leto 1969. V junijski noči je policija pretresla newyorški bar, ki ga obiskujejo večinoma geji, lezbijke in transspolne osebe. To je vodilo do tako imenovanih Stonewall Riots, serije nasilnih in spontanih demonstracij. To so bile prve demonstracije, na katerih so se geji in transspolne osebe borile za svoje pravice.
Tako predstavljajo pomembno prelomnico v sodobnem gibanju za pravice LGBTQ+, saj dogodki in akcije v juniju po vsem svetu še danes opozarjajo na pravice ljudi z različno spolno usmerjenostjo.

Kérastase in Redken v omejeni izdaji priljubljenih klasikov prav tako izkoristita priložnost, da to temo podpreta na trajnostni način. Z izkupičkom od izdelkov podpirajo organizacije na tem področju.
Z izdajo Elixir Ultime Pride Edition Kérastase donira 4 evre na izdelek, ki se prodaja neposredno za »Jugendnetzwerk Lambda eV«, ki podpira mlade queers.
Z izdajo One United Pride Edition Redken podpira nevladno organizacijo "It gets better project", ki prav tako podpira mlade LGBTQIA+. S prodajo te posebne izdaje Redken podpira gibanje z donacijo v vrednosti 15.000 eur.