Kaj storiti, če srbi lasišče?

Kaj storiti, če srbi lasišče?

Zakaj lasišče bolj srbi jeseni in pozimi.

Zakaj lasišče bolj srbi jeseni in pozimi?

Srbenje je pogosto reakcija na draženje kože. Jeseni / pozimi je veliko različnih dejavnikov, ki lahko dražijo vaše lasišče.

  • suh ogrevan zrak

Zunaj je hladno in v notranjosti ogreto. Ste vedeli, da vas zaradi tega lasišče bolj srbi? Suh ogrevan zrak lahko izsuši vaše lasišče in povzroči srbenje. Prekomerno praskanje še dodatno poškoduje površino lasišča in težavo še poslabša. Močneje srbi. Več se praskate. Večni začarani krog ...

  • Klobuk ali kapa! Vas srbi?

Če na glavo postavite toplo kapo iz volne, ustvarite neželene idealne pogoje za še močnejše srbenje. Mikroorganizmi, ki jih prinese prhljaj, imajo radi toplo in vlažno, naše raziskave pa so pokazale, da pokrivala ustvarjajo ravno pravšnjo mikroklimo.

  • bodite previdni s sušilcem za lase in vročimi tuši

Tako toplotno oblikovanje kot vroča voda med pranjem las lahko poškodujeta lasišče. Jeseni / pozimi si lase lažje posušimo s fenom ali se raje bolj vroče tuširamo, kar vodi do močnejšega srbenja. Najbolje je uporabljati samo toplo vodo - po možnosti tik nad telesno temperaturo - in sušilec za lase ne uporabljajte na najvišji ravni toplote. To bo pomagalo preprečiti, da bi vaše lasišče postalo razdraženo in suho ter imelo boljše možnosti za zmanjšanje srbenja v zimskem času. Pozimi zaščitite lase s pravimi izdelki

Kaj je, ko srbi lasišče?

Srbenje se običajno razvije po suhem in stresnem lasišču. Ti vzroki so pogosti, ko srbi lasišče. ... Tudi prepogosto umivanje las v povezavi z napačnim šamponom ne podpira le suhega in srbečega lasišča, temveč tudi prhljaja.

  • kaj pomaga proti suhemu lasišču?

Suho lasišče je najbolje negovati z blagimi izdelki, ki ne bodo dražili vaše občutljive kože in ji bodo povrnili maščobo in vlago. Kaj storiti, če vas lasišče srbi? Zlasti proti srbečemu lasišču s prhljajem pomaga antiseptični učinek limone. Izdelek z limonino sestavino vmasirajte v lasišče in pustite delovati pet minut. Za srbenje brez prhljaja morate nanesti razredčeno na lasišče.

Še primernejši izdelki za suho lasišče so na voljo tukaj:

>> Tukaj prodete do nege lasišča