Miti o laseh – kaj je resnično?

Miti o laseh – kaj je resnično?

Izdelki za oblikovanje izsušijo lase – Napačno.

Sodobni izdelki za oblikovanje las vsebujejo tudi sestavine za vlaženje in sijaj. Pri oblikovanju pa morate uporabiti čim manj toplote. Pogosta uporaba kodralnikov ali likalnikov bo povzročila, da se bodo vaši lasje vseeno lomili, ne glede na to, kako kakovosten je izdelek za oblikovanje.

Pogosto umivanje las spodbuja mastenje – Napačno.

Ta mit je napačen, ker je proizvodnja olja v žlezah lojnicah odvisna izključno od človekovega tipa kože, starosti in življenjskega sloga. S pogostim umivanjem se lasje intenzivneje razmastijo, kar pomeni, da se izsušijo. Sodobni, kakovostni šamponi pa vsebujejo vlažilne snovi, ki povrnejo površino in strukturo las v ravnovesje.

Stres vodi do izpadanja las – Resnično.

V povprečju vsaka oseba izgubi približno 50-80 las na dan, vendar lahko stres v vsakdanjem življenju povzroči opazno večjo izgubo las. Če to čez nekaj časa ne izgine samo od sebe, priporočamo pregled pri dermatologu.

Veliko krtačenja poskrbi za sijaj las – Resnično, ampak...

Krtačenje las zgladi strukturo las, naravno olje pa se izgubi v dolžinah. Zaradi tega so lasje opazno bolj sijoči, vendar pa lahko preveč krtačenja povzroči, da so lasje videti mastni. Pravo ravnovesje je torej ključ do uspeha.

Silikoni so slabi za vaše lase – Napačno.

Silikoni lase prekrijejo kot zaščitni plašč, jih nahranijo in poskrbijo za čudovit lesk. Zmanjša se statični naboj in poveča sposobnost česanja. Silikoni so pogosto deležni kritik zaradi vpliva na okolje, saj več študij navaja, da silikonske snovi pri prhanju končajo v odpadni vodi in se ne morejo razgraditi in se, zato skladiščijo v okolju. Čeprav to dejstvo še ni popolnoma dokazano, je zdaj na voljo široka paleta odličnih negovalnih izdelkov, ki sploh ne vsebujejo silikonov in kljub temu ustrezno negujejo lase.