Krtače za lase ABC

Krtače za lase ABC

Katero naročiti?

Izbira je neskončna: velike, majhne, okrogle, ravne, plastične, lesene in še veliko več. Prava krtača za lase lahko pomembno prispeva k zdravim lasem in revitaliziranemu lasišču! Tukaj vam bomo povedali, kako izbrati pravo krtačo za lase.

Zakaj je izbira krtače pomembna

Izbira prave krtače ne pomaga le pri doseganju želenih rezultatov oblikovanja, ampak ima tudi koristi za zdravje, saj ščetine masirajo lasišče in poskrbijo za boljšo prekrvavitev. Krtače slabe kakovosti lahko močno poškodujejo lasno strukturo, saj so slabo izdelane ščetine pod mikroskopom videti kot majhni žagini listi in lahko močno popraskajo površino las.

100 potez krtače za sijoče lase ... ste že slišali za to? Ta izraz izhaja iz naravnega kožnega olja, sebuma, ki se s krtačenjem porazdeli od lasišča do dolžin. Ta maščobni film ščiti lase pred škodljivimi vplivi okolja in jim daje naraven sijaj. Še vedno moramo ovreči mit, saj lahko prepogosto krtačenje porazdeli zaščitni sebum po vsej dolžini, vodi pa tudi do "mastnega" videza las. Tukaj poiščite ravnovesje, ki ustreza vašim potrebam po laseh.

Allrounder: vsestranska krtača

Verjetno ima vsaka ženska klasično krtačo za lase. Niso pa vse krtače enake! Priporočamo vlaganje v izdelke višje kakovosti. Naravne ščetine in tiste iz kakovostne plastike imajo enako površinsko strukturo kot naši lasje in so, zato še posebej nežne za uporabo.

Za ravne lase: krtača

S svojo ravno, veliko delovno površino je krtača Paddle Brush idealna za močne, dolge lase in še posebej primerna za gladko strukturo las. Krtačo uporabljajte predvsem pri feniranju, saj široka površina pomeni, da se lasje hitreje posušijo in samodejno zravnajo. Za nadaljnje oblikovanje raje uporabite na primer okroglo krtačo, saj tako lasje pridobijo večji volumen in poskočnost.

Za razčesavanje: Tangle Teezer

Mojstri za razčesavanje, kot je Tangle Teezer, uporabljajo fine silikonske ščetine, da zagotovijo, da se lasje skrbno razvozlajo, ne da bi jih preveč obremenjevali. Kajti kdo tega ne ve: še posebej, ko so mokri, je lahko česanje las zelo mučno. Zdaj je čas, da se poslovite od neprijetnega puljenja - Tangle Teezer poskrbi za obvladljivost tudi najbolj vetrovne pričeske!

Za oblikovanje: okrogla krtača

Okrogla krtača je nujna za popoln videz! Zaradi svoje okrogle oblike lasem pri feniranju doda volumen in jih idealno pripravi za uporabo s kodralnikom in likalnikom za ravnanje las. Za tanke lase uporabite majhno okroglo krtačo, za močne lase in veliko volumna pa je idealna velika okrogla krtača.

Priporočamo modele s ščetinami merjasca! Idealno se oprimejo las in končnemu videzu prinesejo veliko sijaja.

Za kodre: Skeleton brush

Struktura tako imenovane skeletne krtače je idealna za močne kodre. Običajne krtače imajo zelo ozke ščetine, zaradi katerih so kodri videti krepasti. Kljub temu krtača v obliki okostja z lahkoto drsi skozi kodraste lase ter pomaga razčesati in definirati kodre.