Nasveti za mokro britje

Nasveti za mokro britje

Nasveti za mokro britje

Seveda se moški na splošno znajo briti. Lahko pa pride do razdražene kože, rdečice ali opeklin z britvico. Majhen trik ali dva lahko pomagata zmanjšati takšno draženje. Ko gre za mokro britje, imajo lahko že majhne stvari velik učinek.
Vsak moški ima svojo rutino, svojo individualno brado ali eleganten videz. In koža vsakega moškega potrebuje drugačno nego. Vendar pa obstajajo splošni nasveti, ki ustrezajo vsaki rutini in lahko vodijo do boljših rezultatov:

Vzemite si čas
Za udobno in natančno britje je potreben čas. Če se na hitro obrijete z ostrimi rezili, lahko hitro pride do draženja kože. Popolna izkušnja britja vključuje pripravo in spremljanje.

  • Priprava: Dlačice na bradi je treba pred britjem zmehčati, da se britvica manj upira. To pomeni, da je koža samodejno manj razdražena. Vse, kar morate storiti, je, da se pred britjem oprhate s toplo vodo ali si temeljito umijete obraz s toplo vodo. Hkrati odstranite tudi morebitne ostanke in odmrle delce kože.
  • Nadaljevanje: Po britju dobro sperite odpadle dlake brade in preostalo brivsko peno. Nato obraz osušite s čisto brisačo. Na koncu uporabite vodico po britju, ki je primerna za vaš tip kože.

Uporabite pravo peno za britje
Pena, gel ali krema za britje so pomembni za dobro počutje in zaščito kože. To je potrebno tudi, če želite oblikovati svojo brado in odstraniti dlačice nad robom brade. Ti negovalni izdelki razvajajo in ščitijo vašo kožo med kakršnim koli britjem. Poleg tega so še posebej primerni za mehčanje las. To pomeni, da lahko britvica brez težav drsi po koži.
Namesto tega ne uporabljajte gela za prhanje, saj ima nasprotni učinek in tudi zamaši rezila britvice. Zaradi tega je gladko britje skoraj nemogoče.

Zamenjajte britvice
Sčasoma se vsako britvico obrabi in postane topa. Dolga britvica potem ne more tako enostavno odrezati dlačic. Namesto tega jih poškoduje in vleče. To lahko povzroči draženje kože ali rdečico. Zato čim prej zamenjajte rezila.
Na žalost ni splošnega pravila, kdaj je čas za spremembo. Navsezadnje ima vsak človek različno rast las in različno debelino. Najbolje se počutite, ko britvica še vedno udobno drsi po vaši koži ali pa se je britje spremenilo. Če ima vaša britvica mazalni trak, ga lahko uporabite kot vodilo. Ko se trak obrabi, njegova barva zbledi. Potem morate uporabiti novo britvico.

Uporabljajte manj pritiska in ne brijte istih predelov
Ko gre za pritisk, je manj več. Če se brijete z velikim pritiskom, se bo na koži pojavila majhna vdolbina. Britvica potem komaj seže tja, kar lahko povzroči draženje kože in rdečico. Zato z britvico čim bolj nežno drsite po koži v smeri rasti dlačic. Brijete se natančneje v smeri rasti dlačic, tako koža ni izpostavljena večji obremenitvi.
Prav tako se izogibajte prepogostemu britju istega predela. To lahko povzroči tudi nepotrebno draženje vaše kože. Če postane koža ponovno razdražena po 2 ali 3 britju, preverite ali ste upoštevali zgoraj omenjene točke. Včasih je potrebno britvico zamenjati s tisto, ki vam pač bolj ustreza.

Ne udarjajte z britvico po umivalniku
Mnogi moški po uporabi britvice z njo na hitro ali dvakrat udarijo po robu umivalnika. Vendar pa lahko to povzroči najfinejše razpoke na rezilih britvice ali celo okvaro na majhnih delih britvice.
Najbolje je, da britvico po nekaj potezah na kratko očistite pod tekočo vodo ali v kozarcu, polnem vode, dokler dlačice in ostanki niso popolnoma odstranjeni. Na koncu britja morate vodo le hitro otresti in pustiti, da se britvica posuši.

Te majhne nasvete je enostavno in hitro izvesti. Bolj gladka in lepša koža vam bo hvaležna.

Ustrezne britvice in optimalno nego za brado najdete tukaj.